isotec

Предимства

Цялостна обшивка на покрива

Панелите ISOTEC се поставят директно върху ребрата на носещата конструкция като осигуряват плътна и здрава обшивка на покрива. Системата е еднакво приложима както при дървени, така и при метални покриви. Високата товароносимост на панелите позволява да се увеличи двойно растоянието между ребрата, което поевтинява и олекотява с около 36% носещата конструкция. Ако покривът е бетонен, ISOTEC се поставя директно върху бетона, като спестява цялата дървена конструкция, която традиционно се изгражда над бетона, за да се постави някакъв друг вид топлоизолация.Това води до голяма икономия на материали и труд.

Топлоизолация и енергийна ефективност

Полиуретанът от който е изграден панелът ISOTEC е с най-добри топлоизолационни качества от всички познати топлоизолационни материали използвани в стрителството. Неговият коефициент на топлопроводимост λ=0.022W/m.k. е ненадминат.      Алуминият, с който са обвити панелите има свойството да отразява топлината, като по този начин през зимата рефлекторно връща топлия въздух към обитаемите пространства, а през лятото отразява слънчевото нагряване.       При системата ISOTEC топлоизолацията се изнася над носещата конструкция, което гарантира плътна и цялостна изолация, без фуги и термомостове. Така се осигурява висококачествена и работеща топлоизолацията.      Благодарение на своите изключителни топлоизолационни качества системата ISOTEC спестява до 40% от разходите за отопление през зимата и охлаждане през лятото и прави от Вашия таван комфортно място за живот.

 Изборът на подходяща дебелина на панелите се определя от редица фактори: районът в който се намира сградата; дали таванският етаж ще бъде обитаем или не; заложения в проекта коефициент на топлопреминаване; индивидуалните предпочитания на инвеститора и др.

   Системата ISOTEC се предлага в дебелини от 6см до 12см и може да удовлетвори всички изисквания по отношение на енергийната ефективност.

Хидроизолация

Алуминиевото покритие и специфичната сглобка на панелите ISOTECосигуряват надеждна и неподвластна на атмосферните влияния хидроизолация. Ако керемидите се разместят или счупят, попадналата върху ISOTEC вода се стича по водонепроницаемия алуминиев слой, минава през отворите в стоманения ALUZINK профил и отива директно в олука. Така Вашият покрив е тотално защитен от течове.

Микровентилация

Специалният ALUZINK профил, вграден в панела има изградени функционални отвори, които осигуряват вентилация на подкеремиденото пространство, отдолу – нагоре по склона. През лятото това движение на въздуха отвява горещината от нагряването на керемидите и води до охлаждане и повишаване на енергийната ефективност на покрива. През зимния сезон тази вентилация, отстранява конденза, който се образува от долната страна на керемидите и елиминира напукването им от замръзване.

Пароизолация

Липсата на фуги и алуминиевото фолио от долната страна на панелите осигурават надеждна пароизолация и гарантират 100% защита срещу появата на конденз и мухал. При използване на друг топлоизолационен материал и липса на пароизолация, топлоизолацията поглъща пари, овлажнява се и губи качествата си. Ако има останали фуги между носещата конструкция и топлоизолацията, това води до среща на студения и топлия въздух и до образуване на конденз и мухал. Ето защо качествената пароизолацията е една много важна, но често подценявана част от покрива.

Държач за керемидите

В панелите ISOTEC е вграден специален ALUZINK профил, който осигурява стабилна основа и прави редове за керемидите. Всеки модел керемиди изисква различно отстояние между профилите, затова ширината на панелите може да бъде различна. Върху ISOTEC могат да се поставят всички видове керемиди (керамични, бетонни, метални, пластмасови), каменни плочи, турски керемиди, ламарина, битумни плоскости или друго финално покривно покритие.

Допълнителни предимства

Системата ISOTEC осигурява още 5 допълнителни предимства: 1. Бърз и лесен монтаж Фактът, че ISOTEC е система, включваща в себе си всички компоненти необходими за изграждането на покрива, свежда работата до монтажа на един единствен материал – панелът ISOTEC. Той със специфичния си дизайн, размери и сглобка, прави монтажа бърз и лесен, което спестява много време и пари. 2. Малък разход за труд При използването на системата ISOTEC разходите за труд са сведени до минимум, а както знаем те са най-голямото разходно перо за изграждането на един покрив. 3. По-ниски разходи за носещата конструкция(дървена, метална). Поради своята твърдост и устойчивост на натиск и огъване, системата ISOTEC позволява два пъти по-голямо растояние между ребрата(мертеците) на носещата конструкция(1,00м ÷ 1,20м при ISOTEC, всравнено с 0,60м растояние за обикновен покрив), което намалява разходите(за труд и материали) по изграждането й с 30÷40%. 4. Гаранция 10 години През изминалите 33 години на производство и защита на покривите със системата ISOTEC, всички нейни характеристики остават константа във времето. Ето защо заводът производител дава на системата ISOTEC гаранция – 10 години. 5. Изгодна цена за високо качество ISOTEC изгражда, изолира и защитава покрива с най-добрите материали, при минимален разход за труд и време.С него се осигурява най-високо качество на покрива, при това на най-изгодна цена.

Контакти